The ad New UHT Süt Üretim Hattı milk pasteurizer has been sold and is not included in the search!
Similar ads
new UHT Süt Üretim Hattı milk pasteurizer
Sold
new UHT Süt Üretim Hattı milk pasteurizer
new UHT Süt Üretim Hattı milk pasteurizer image 2
new UHT Süt Üretim Hattı milk pasteurizer image 3
new UHT Süt Üretim Hattı milk pasteurizer image 4
new UHT Süt Üretim Hattı milk pasteurizer image 5
new UHT Süt Üretim Hattı milk pasteurizer image 6
new UHT Süt Üretim Hattı milk pasteurizer image 7
new UHT Süt Üretim Hattı milk pasteurizer image 8
new UHT Süt Üretim Hattı milk pasteurizer image 9
1/9
Type:  milk pasteurizer
Location:  Turkey Ataşehir / İstanbul
Placed on:  Mar 19, 2024
Machineryline ID:  EV28712
Condition
Condition:  new

More details — New UHT Süt Üretim Hattı milk pasteurizer

Turkish
UHT Süt Nedir ?
Globalleşen dünyada, üreticiler lokal pazarların dışına çıkarak ürünlerini diğer ülke ve kıtalara pazarlama amacıyla alternatif üretim metodlarına yönelmiş, yoğun Ar&Ge çalışmaları yürütmüştür.
Farklı ülke ve kıtalara gıda ürünü pazarlamada karşılaşılan en büyük iki sorun; uzun nakliye süreleri ve soğuk zincir koşullarını sağlamaktan kaynaklanan yüksek enerji giderleri olmuştur. Pastörizasyon yönteminde ulaşılan 15-25 günlük raf ömürleri, global pazarlara açılmak için yeterli olmadığı için sterilizasyon ön plana çıkmıştır.
UHT Sütler; çiğ sütün standardize edilerek 135-142 C sıcaklıkta sterilize edilmesi ve aseptik koşullar altında ısı, hava ve ışık geçirmeyen 5-7 katmandan oluşan aseptik karton kutulara dolum yapılması sonucu üretilen uzun ömürlü içme sütü ürünleridir.
UHT Süt Üretim Hattı Teknolojisinde süt çok yüksek sıcaklıklara maruz bırakıldığı için, organizmaların hemen hemen tamamının aktivitesi minimum düzeye düşürülmektedir. Söz konusu yüksek sıcaklık uygulaması, organizmalar ile beraber sütteki besinsel değeri yüksek olan bileşenlerin yapısına da negatif yönde etki etse de; fortification olarak adlandırılan uygulaması ile, besinsel değer tekrar yükseltilebilmektedir.
UHT İşlemi Nasıl Uygulanır ?
UHT Süt Üretim Hattı ‘nda sterilizasyon işlemi çoğunlukla tubular eşanjörler aracılığıyla gerçekleşse de, plakalı eşanjörlerin kullanılması da mümkündür. Fakat uygulanan yüksek sıcaklık hem sütün plakalar arasında yanmasına ve tabaka oluşturmasına sebep olabildiği gibi, plaka contaları da hasar görmekte, sık sık servis ihtiyacı açığa çıkmaktadır.
UHT Sütler çoğunlukla sade, yani aromasız olarak üretilse de; farklı meyve türevleri ve şeker ile tatlandırılması da yaygın olarak uygulanan bir işlemdir.
UHT Sütler Hangi Koşullarda Depolanır ?
UHT işlemine maruz kalan süt; organizma yükü hemen hemen sıfıra inmesiyle birlikte, tekrar kontaminasyona imkan tanımamak için aseptik koşullarda, 5-7 katmandan oluşan UHT karton kutulara dolum yapılarak ağızları kapatılır. Bu koşullarda üretilen UHT sütler oda sıcaklığında sorunsuz bir şekilde depolanabilmekte olup, soğuk zincire gerek kalmaması nakliye ve stok maliyeti açısından büyük avantaj sunmaktadır.
UHT Sütlerin Raf Ömrü Ne Kadardır ?
aseptik koşullarda üretilen ve dolumu gerçekleşen UHT sütler, çiğ sütün kalitesine ve prosesin güvenilirliğine bağlı olmakla beraber 3-6 ay arası bozulmadan muhafaza edilebilmektedir. Açıldığı güne kadar oda koşullarında, buzdolabı olmadan muhafaza saklanabilen UHT sütler; açıldıktan sonra mutlaka buzdolabında muhafaza edilerek maksimum 48/72 saat içerisinde tüketilmelidir.