The ad New Tereyağı Yayıklama Tamburu butter churn has been sold and is not included in the search!
Similar ads
new Tereyağı Yayıklama Tamburu butter churn
Sold
1/1
Type:  butter churn
Location:  Turkey Ataşehir / İstanbul
Placed on:  Mar 19, 2024
Machineryline ID:  ZT28712
Condition
Condition:  new

More details — New Tereyağı Yayıklama Tamburu butter churn

Turkish
Tereyağı Yayıklama Tamburu
Çiğ sütler; günden güne veya mevsimden mevsime değişen katı madde içerik oranlarından dolayı; ürüne işlenmeden önce standardize edilirler. Standardizasyonda göz önüne alınması gereken en önemli bileşen, ekonomik değerinden dolayı süt yağı olmaktadır. Standardizasyon işlemi; süt yağının kısmen veya tamamen sütten ayrıştırılmasını içermektedir.
Süt standardizasyonu esnasında; Santrifüj Krema Seperatörü aracılığıyla sütten ayrılan krema; MİLKOSAN Krema Pastörizatörü veya MİLKOSAN Krema Pastörizasyon Tankı’nda pastörize edildikten sonra soğuk hava deposunda ön olgunlaştırma sürecinden geçer. Tereyağı üretimine hazır hale gelen süt kreması, MİLKOSAN Tereyağı  Yayıklama Tamburu ’na alınarak, burada ön görülen ve bakanlık tebliğince izin verilen katkıların da ilavesiyle, bir süreklilik dahilinde uygulanan tamburlama işleminin sonucu olarak; süt yağ globüllerinin kristal yapıya bürünmesiyle tereyağına dönüşür.
Birim miktar süt kremasından ne kadar tereyağı alınabileceği; tamburlama/yayıklama işlemine maruz kalan kremanın yağ oranına göre değişkenlik göstermektedir. %82 yağ oranına sahip süt kremasının tamburlanması sonucu; ortalama olarak %80 lik bir randıman ile tereyağı üretimi gerçekleşeceğini kabul edebiliriz. Tamburlama/yayıklama esnasında ve sonrasında; süt kremasından ayrılan su bileşenleri tahliye edilir. Söz konusu tahliye ürünü “yayın altı suyu (butter milk)” olarak, yayın ayranı üretimi gibi bir çok farklı alanlarda değerlendirilmektedir.
Tereyağı tamburları AISI304 kalite paslanmaz çelikten imal edilmektedir. Tereyağının değerlendirileceği alana göre değişmekle birlikte; krema ön olgunlaştırma sürecinin uzatılarak asitliğin kontrol dahilinde ilerletildiği durumlarda 316 kalite malzeme kullanımı daha uygun olmaktadır.
Tereyağı Tamburu‘nın şarj kapasitesi; tambur hacminin üçte biri veya en fazla yarısı kadar olmalıdır. Böylelikle tamburda proses halinde olan kremanın tambur dönüş hızına ayak uydurabilmesi ve hareket sirkülasyonunu tamamlayabilmesi mümkün olmaktadır. Aksi durumlarda son üründe istenilen yapının sağlanamaması, yağ globüllerinin yeterince kristalize olamaması gibi sorunlarla karşılaşmak mümkündür.
Malzeme: AISI304 Paslanmaz Çelik
Kontrol: ANALIG PID Kontrol Paneli
Tambur Hızı: 0-50 rpm (Ayarlanabilir Tambur Hızı)
Diğer Bileşenler: Tereyağı Besleme ve Tahliye Kapağı Havalandırma Vanası Soğutma Suyu Bağlantısı Tambur Destek Ayakları ( x 4 )